caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Miruna z miętową nutą

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kilka przypraw potrafi odmienić zwykłą smażoną rybę

Miruna z miętową nutą

Składniki:

Miruna z miętową nutą

 

  • 4 filety z miruny
  • 1 jajo
  • pieprz cytrynowy (nie wymieniac na inny rodzaj bo to juz nie bedzie to samo
  • suszona mięta
  • sól
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej

Sposób przygotowania:

Miruna z miętową nutą
Jeśli filety są mrozone to wcześniej należy je rozmrozić. Filety przyprawić sola, pieprzem cytrynowym oraz mietą. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

tarta