Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Miska soczewicy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Treściwe i syte danie zaspokoi głód każdego głodomora. Zaletą tego jedzenia jest to, że można go ugotować więcej i wcześniej, a później tylko odgrzać.

Miska soczewicy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miska soczewicy

 

 

Sposób przygotowania:

Miska soczewicy
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić. Ziemniaki i marchewkę pokroić w taką samą, małą kostkę. Obsmażyć na patelni i przełożyć do większego garnka. Cebulę skroić i zeszklić na patelni razem z czosnkiem, przełożyć do garnka. Soczewicę odsączyć i dodać do warzyw. Fileta z kurczaka również pokroić i obsmażyć. Wszystko zalać bulionem i dodać przyprawy. Po ok 10min wlać przecier pomidorowy i gotować do miękkości. Na końcu w razie konieczności doprawić. Smacznego!
Miska soczewicy
Pokrojone ziemniaki obsmażyć na patelni.
Miska soczewicy
Obsmażone ziemniaki, marchewkę przełożyć do garnka.
Miska soczewicy
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.
Miska soczewicy
Do warzyw dodać namoczoną odsączoną soczewicę.