Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Misoshiru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Japońska zupa jarzynowa z tuńczykiem.

Misoshiru

Składniki:

Misoshiru

 

  • 1,5 l wywaru z ryby lub kurczaka
  • 18 małych perłowych cebulek
  • 1 pora, pokrojona w cienkie paseczki
  • 1 rzepa, pokrojona w kostkę
  • 525 g pędów bambusa
  • 230 g tofu, pokrojonego w kostkę
  • 170 g wysuszonego mięsa tuńczyka, startego

Sposób przygotowania:

Misoshiru
Wywar wlać do dużego garnka. Dodać cebulę, pory i rzepę, zagotować. Gotować ,aż rzepa będzie miękka.
Dodać pędy bambusa, tofu i tuńczyka. Dusić przez 5 minut. Podawać bardzo gorące.

P.S Suszony tuńczyk może być dostępny w sklepach z importowanymi towarami.