MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Mizeria 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ogórki na ostro z octem winnym , to moja ulubiona mizeria.

Mizeria 2. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mizeria 2.

 

  • 200g ogórka świeżego
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • sól, pieprz
  • 100ml śmietany kwaśnej 18%

 

Sposób przygotowania:

Mizeria 2.
Ogórki umyć i obrać a następnie pokroić na plasterki, włożyć do miski , dodać soli i świeżo zmielonego pieprzu , wymieszać i odczekać 10 minut. Cebulę obrać , przekroić na pół a następnie na talarki.Po odczekaniu 10 minut ogórki puszczą sok, który należy wylać. Następnie do ogórków dodać łyżeczkę octu winnego i wymieszać, odczekać 5 minut i dodać śmietanę, wymieszać i podawać.
Mizeria 2.
Ogórki pokroić na cienkie talarki , dodać soli i pieprzu.
Mizeria 2.
Mizeria jest smaczna , ale nie mozna zapomnieć o cebuli.
Mizeria 2.
Następnym ważnym krokiem w przygotowaniu to dodanie octu winnego.