WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Książka Kucharska: 15 pomysłów na mizerię z ogórków

Mizeria czosnkowo - ziołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mizeria z ogórków w śmietanie z dodatkiem czosnku, ziół prowansalskich oraz szczypiorku. Tradycyjna surówka w odmienionym wydaniu.

Mizeria czosnkowo - ziołowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria czosnkowo - ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Mizeria czosnkowo - ziołowa

ETAP 1:

Ogórka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić je do salaterki. Ogórki doprawić sola i pieprzem czarnym mielonym.

Wlać łyżkę octu i wymieszać dokładnie. Do osobnego kubeczka nałożyć ok. 3 łyżki śmietany.

Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez praskę do śmietany. Dodać także szczyptę roztartych ziół prowansalskich.

Śmietanę wymieszać i następnie przełożyć do ogórków. Ogórki wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek posiekać drobno i dodać do mizerii.

Wymieszać jeszcze raz i podawać.

Mizeria czosnkowo - ziołowa
Posiekany szczypiorek dodany do mizerii z ogórków
Mizeria czosnkowo - ziołowa
Śmietana z czosnkiem i ziołami dodana do ogórków
Mizeria czosnkowo - ziołowa
Śmietana wymieszana z czosnkiem i ziołami
Mizeria czosnkowo - ziołowa
Pokrojone ogórki doprawione solą pieprzem i octem