Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Książka Kucharska: 15 pomysłów na mizerię z ogórków

Mizeria w sosie czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mizerię lubię najbardziej do kotleta schabowego. To taki mój ulubiony duet. Mizeria w sosie czosnkowym świetnie się do tego nadaje.

Mizeria w sosie czosnkowym

Składniki:

Mizeria w sosie czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Mizeria w sosie czosnkowym
Ogórki umyć i osuszyć. Pokroić w cienkie plasterki, delikatnie oprószyć solą, wymieszać. Odstawić na 10 minut. Odlać powstały sok.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do śmietany i dokładnie wymieszać.

Powstały sos czosnkowy dodać do ogórków. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem oraz solą.

Wymieszać.