kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Mizeria z jogurtem i koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z dodatkiem jogurtu naturalnego i koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania.

Mizeria z jogurtem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z jogurtem i koperkiem

 

  • 2 duże zielone ogórki
  • 8 gałązek zielonego koperku
  • 8 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mizeria z jogurtem i koperkiem
Ogórki dokładnie myjemy i cieniutko obieramy ze skórki, kroimy lub ścieramy na tarce na cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy.

W międzyczasie myjemy i osuszamy koperek, kroimy na drobno. Z ogórków zlewamy płyn i przekładamy do miski, dodajemy pokrojony koperek, przyprawy i jogurt naturalny, mieszamy.
Mizeria z jogurtem i koperkiem
Umyte i obrane z skórki ogórki, kroimy na plasterki.
Mizeria z jogurtem i koperkiem
Umyty i osuszony koperek kroimy na drobno.
Mizeria z jogurtem i koperkiem
Do pokrojonych ogórków dokładamy przyprawy i koperek.
Mizeria z jogurtem i koperkiem
Następnie dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.