gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Mizeria z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mizeria z ogórków jest szybkim dodatkiem do obiadu

Mizeria z marchewką

Składniki:

Mizeria z marchewką

 

  • 1 kg ogórków
  • 2 cebule
  • 2-3 marchewki
  • 1 pęczek świeżej natki
  • 1 szkl, octu
  • 5 łyżek soli
  • 15 łyżek cukru
  • ziarna pieprzu

Sposób przygotowania:

Mizeria z marchewką
Do garnka wlej 3 litry wody, dodaj szklankę octu, wsyp sól oraz cukier, zalewę doprowadź do wrzenia. Gotuj tak długo, aż cukier się rozpuści, odstaw zalewę do wystudzenia. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Obrane cebule pokrój w krążki, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj i ciasno ułóż w słoikach. Zalej zimną zalewą. Na wierzch każdego słoika ułóż kilka ziaren pieprzu. Słoiki z mizerią szczelnie zamknij i pasteryzuj we wrzątku ok. 10 min.

Tagi:

marchewka