Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec ok. 25 minut w temperaturze 170°C.Ostudzić.Posmarować biszkopt marmoladą lub dżemem. Krem piankowy: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, pozostawić do ostudzenia. Ubić 3 białka z 2 łyżkami cukru na sztywno , dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny i dokładnie wymieszać. Wylać to na posmarowany dżemem biszkopt,wyrównać i schłodzić. Podobnie postępujemy z kolejnymi trzema białkami , 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami rozpuszczonej żelatyny z tym że do białek dodajemy kakao i dokładnie wszystko mieszamy.Wylewamy na białą masę piankową i schładzamy w lodówce.Na to wyłożyć ostatnią białą warstwę pianki przygotowanej w ten sam sposób lecz bez kakaa.Schładzamy w lodówce.Schłodzone ciasto oblać polewą czekoladową (nie gorącą lecz lekko schłodzoną).
dynia33c
haniakson
yola