Sposób przygotowania:
Mleczny chlebek
Do miski wsypujemy przesianą mąkę i wsypujemy drożdże, cukier, sól, słonecznik i wlewamy olej oraz ciepłe mleko. Mieszamy łyżką i przykrywamy miskę ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto na chleb aż przestanie się kleić do rąk, przekładamy do keksówki i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Po tym czasie wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto na chleb aż przestanie się kleić do rąk, przekładamy do keksówki i odstawiamy na kolejne 30 minut.
Po tym czasie wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.