Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mleczny krem migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny mleczny krem z dodatkiem mielonych płatków migdałowych.

Mleczny krem migdałowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mleczny krem migdałowy

 

  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 100 g masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 1 szklanka mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Mleczny krem migdałowy
Płatki migdałowe wsypać do miski blendera i mocno zmiksować. Do masła dodać cukier waniliowy. Masło z cukrem rozpuścić. Ciepłe masło wlać do zmielonych płatków migdałowych i utrzeć. Wlać mleko i powoli mieszać. Dodać miód i dokładnie rozmieszać. Powoli dosypywać mleko w proszku, cały czas mieszając. Gotowy krem przelać do słoiczków i schłodzić w lodówce. Jak krem lekko zastygnie, można nim smarować np. wafle, ciastka, itp.
Mleczny krem migdałowy
Płatki migdałowe wsypane do miski blendera i zmiksowane.
Mleczny krem migdałowy
Roztopione w garnuszku masło z dodatkiem cukru waniliowego.
Mleczny krem migdałowy
Roztopione z cukrem waniliowym masło wlane do zmielonych płatków migdałowych.
Mleczny krem migdałowy
Maślano migdałowa masa dokładnie wymieszana z mlekiem i mlekiem w proszku.