2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1492]

Mleko korzenne z koniakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szczypta pikantnej przyprawy lub odrobina alkoholu sprawią że po wypiciu takiego napoju poczujemy w środku przyjemne ciepło..

Mleko korzenne z koniakiem

Składniki:

Mleko korzenne z koniakiem

 

Sposób przygotowania:

Mleko korzenne z koniakiem
Mleko,wlewamy do rondelka,dodajemy ziarenko kardamonu,kawałek kory lub mielony cynamon,i podgrzewamy aż utworzy sie lekka pianka-nie gotujemy.Mleko przecedzamy przez drobne sitko,doprawiamy do smaku miodem wlewamy koniak mieszamy rozlewamy do szklaneczek Dekorujemy szczypta mielonego cynamonu. Idealnie rozgrzewa po powrocie z zimowego spaceru.Polecam:)