Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno siekamy, płuczemy. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Miękkie warzywa dokładnie odcedzamy.
2. Dodajemy masło lub margarynę, śmietanę i posiekany koperek według uznania, wszystko razem przesmażamy często mieszając, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotową kapustę podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami np. młodymi ziemniakami.
2. Dodajemy masło lub margarynę, śmietanę i posiekany koperek według uznania, wszystko razem przesmażamy często mieszając, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotową kapustę podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami np. młodymi ziemniakami.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Super :) My też lubimy :)
biedroneczki
Babeczka35
Bardzo polecam, jest pyszna :)
Czekoladka 2