Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta duszona z jabłkiem
Kapustę czerwono drobno pokroić, wsypać do miski zalać wrzątkiem, zamieszać i odcedzić z wody.
W garnku na smalcu ze skwarkami podsmażyć cebulę z jabłkiem, dodać goździki, kostkę rosołową.
Wsypać kapustę sparzoną, dodać cukier, sól, wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Do smaku dodać pieprz mielony, ocet winny, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty.
W garnku na smalcu ze skwarkami podsmażyć cebulę z jabłkiem, dodać goździki, kostkę rosołową.
Wsypać kapustę sparzoną, dodać cukier, sól, wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Do smaku dodać pieprz mielony, ocet winny, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty.