zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Młoda kapusta - surówka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

pyszna surówka z młodej kapusty ...........

Młoda kapusta - surówka

Składniki:

Młoda kapusta - surówka

 

  • 1/2 młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek posiekanego szczypiorku
  • Do smaku :
  • ocet ryżowy
  • cukier
  • pieprz kolorowy
  • sól
  • olej ryżowy

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta - surówka
Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i umyć po czym zetrzeć na tarce do warzyw i wsypać startą do kapusty. Obie papryki pokroić w krótkie paseczki a cebulę w kostkę. Dodać te składniki do poszatkowanej kapusty. Następnie wsypać posiekaną natkę, koperek i szczypiorek. Doprawić do smaku przyprawami i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły. W razie konieczności jeszcze doprawić.

Tagi:

kapusta