Sposób przygotowania:
Roladki z pekinki z pieczarkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem.
Etap 2
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka, dodać do pieczarek, wymieszać.
Etap 3
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część (uważać, żeby nie przedziurawić liści). Liście kapusty posmarować majonezem.
Etap 4
Na liściach rozłożyć pieczarki z ryżem.
Etap 5
Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je ciasno obok siebie, odłożyć na ok. 2 godziny.
Etap 6
Po tym czasie roladki pokroić na 3 kawałki każdą, ułożyć na półmisku.