Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem i szczypiorkiem
Kapustę przekrój na pół po czym wytnij głębie i drobno poszatkuj.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż go na suchej patelni tak aby tłuszcz ładnie się wytopił, a kiedy już skwarki będą ładnie zrumienione wtedy dodaj posiekany szczypior.
Po chwili kiedy szczypiorek się zeszkli na patelnię wrzuć zszatkowaną kapustę, całość smaż do momentu aż kapusta stanie się miękka, na koniec dopraw kminkiem, solą i pieprzem.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż go na suchej patelni tak aby tłuszcz ładnie się wytopił, a kiedy już skwarki będą ładnie zrumienione wtedy dodaj posiekany szczypior.
Po chwili kiedy szczypiorek się zeszkli na patelnię wrzuć zszatkowaną kapustę, całość smaż do momentu aż kapusta stanie się miękka, na koniec dopraw kminkiem, solą i pieprzem.