Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z kiełbaską i schabemETAP 1:
Kapustę opłukać. Usunąć głąb a resztę drobno poszatkować. Przełożyć kapustę do dużego garnka. Wlać ok. 1 szkl. wody i dusić kapustę.
W międzyczasie pokroić w drobną kostkę mięso ze schabu i przesmażyć na oleju do zrumienienia. Dodać do kapusty.
Tak samo pokroić kiełbaskę i ją też przesmażyć. Dodać do kapusty. Cebulę obrać drobno posiekać i przesmażyć na maśle.
Gdy się podsmaży dodać mąkę i paprykę i zrobić zasmażkę.
Zasmażkę przełożyć do kapusty. Kapustę doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Wrzucić posiekany koperek. Kapustę dusić aż zarówno kapusta jak i mięso będą mięciutkie.