Sposób przygotowania:
Gulasz z podrobów
Serduszka i żołądki oczyszczamy płuczemy i osączamy. Obtaczamy w mące( większe żołądki można pokroić) i podsmażany na maśle albo innym tłuszczu. Dodajemy też pokrojoną cebulę i razem smażymy.
Podlewamy wodą albo bulionem tak by dobrze zakryć mięso i gotujemy mieszając co czas jakiś.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i trochę solimy. Gdy mięso zacznie mięknąć doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości.
Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.
Podlewamy wodą albo bulionem tak by dobrze zakryć mięso i gotujemy mieszając co czas jakiś.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i trochę solimy. Gdy mięso zacznie mięknąć doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości.
Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.


