katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Gulasz z podrobów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla odmiany a właściwie dodatkowo gulasz z podrobów. Nie wszyscy przepadają za żołądkami i serduchami dlatego były też mielone.

Gulasz z podrobów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z podrobów

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z podrobów
Serduszka i żołądki oczyszczamy płuczemy i osączamy. Obtaczamy w mące( większe żołądki można pokroić) i podsmażany na maśle albo innym tłuszczu. Dodajemy też pokrojoną cebulę i razem smażymy.

Podlewamy wodą albo bulionem tak by dobrze zakryć mięso i gotujemy mieszając co czas jakiś.

Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i trochę solimy. Gdy mięso zacznie mięknąć doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości.

Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.
Gulasz z podrobów
Smaczny sosik z podrobami z kurczakowymi.
Gulasz z podrobów
Mięso oczyszczamy ,płuczemy i osączamy.
Gulasz z podrobów
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy z mięsem.