Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z marchewką
Kapustę grubo pokroić. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, zagotować. W międzyczasie młodą marchewkę pokroić w plasterki.
Włoszczyznę i koperek drobno posiekać. Gdy kapusta się zagotuje przemieszać kilka razy aby zmniejszyła swoją objętość. Następnie dodać pokrojoną marchewkę oraz posiekaną zieleninę. Wymieszać i gotować aż warzywa będa miękkie, od czasu do czasu przemieszać.
Przygotować zasmażkę.
Na patelni rozpuścic smalec. Cebulę pokroić w półplastry i zrumienić na rozpuszczonym tłuszczu. Następnie dodać mąkę i wymieszac aby wchłonęła tłuszcz.
Gdy warzywka będą już miękkie dodać zasmażkę i wymieszać.
Jeszcze chwilę gotować.
Włoszczyznę i koperek drobno posiekać. Gdy kapusta się zagotuje przemieszać kilka razy aby zmniejszyła swoją objętość. Następnie dodać pokrojoną marchewkę oraz posiekaną zieleninę. Wymieszać i gotować aż warzywa będa miękkie, od czasu do czasu przemieszać.
Przygotować zasmażkę.
Na patelni rozpuścic smalec. Cebulę pokroić w półplastry i zrumienić na rozpuszczonym tłuszczu. Następnie dodać mąkę i wymieszac aby wchłonęła tłuszcz.
Gdy warzywka będą już miękkie dodać zasmażkę i wymieszać.
Jeszcze chwilę gotować.