Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z marchewką
Marchew pokroić w plasterki, a cebule w piórka w garnku rozpuścić masło i wrzucić do niego cebulę razem z marchewką, chwilkę razem podsmażyć.
Kapustę poszatkować i dodać do garnka, następnie podlać wodą w ilości nie większej jak 1/4 szklanki, dodać 1 łyżeczkę jarzynki i niewielka ilość pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.
Pod koniec gotowania odkryć garnek i dolać śmietanę, chwilkę razem przesmażyć, aż śmietana zgęstnieje, doprawić kapustę do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na sam koniec dodać posiekany koperek.
Kapustę poszatkować i dodać do garnka, następnie podlać wodą w ilości nie większej jak 1/4 szklanki, dodać 1 łyżeczkę jarzynki i niewielka ilość pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.
Pod koniec gotowania odkryć garnek i dolać śmietanę, chwilkę razem przesmażyć, aż śmietana zgęstnieje, doprawić kapustę do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na sam koniec dodać posiekany koperek.