Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z zasmażką
Kapustę młodą szatkujemy, przekładamy kapustę do garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty, zagotowujemy i odcedzamy wodę. Zalewamy 300 ml świeżej wody i dusimy około 15 - 20 minut. Boczek kroimy w kosteczkę. Do kapusty dodajemy wędzonkę i dusimy 10 -15 minut. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i zasmażamy. Zasmażkę dodajemy do kapusty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy po czym wyłączamy grzanie.
![Młoda kapusta z zasmażką Młoda kapusta z zasmażką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-z-zasmazka-282066.jpg)
![Młoda kapusta z zasmażką Młoda kapusta z zasmażką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-z-zasmazka-282067.jpg)
![Młoda kapusta z zasmażką Młoda kapusta z zasmażką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-z-zasmazka-282068.jpg)
![Młoda kapusta z zasmażką Młoda kapusta z zasmażką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-z-zasmazka-282069.jpg)