Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Młoda kapusta z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta młoda z wędzonką i zasmażką jest dla mnie pysznym dodatkiem do obiadu. Można podać ją z młodymi kartofelkami z masłem i koperkiem i mamy pyszny obiad.

Młoda kapusta z zasmażką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta z zasmażką

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z zasmażką
Kapustę młodą szatkujemy, przekładamy kapustę do garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty, zagotowujemy i odcedzamy wodę. Zalewamy 300 ml świeżej wody i dusimy około 15 - 20 minut. Boczek kroimy w kosteczkę. Do kapusty dodajemy wędzonkę i dusimy 10 -15 minut. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i zasmażamy. Zasmażkę dodajemy do kapusty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy po czym wyłączamy grzanie.
Młoda kapusta z zasmażką
Etap 1 młodą kapustę szatkujemy dość drobno
Młoda kapusta z zasmażką
Etap 2 wędzony boczek kroi,y w kostkę lub paski
Młoda kapusta z zasmażką
Etap 3 kapustę zalewamy wodą i zagotowujemy odcedzamy
Młoda kapusta z zasmażką
Etap 4 do kapusty dodajemy pokrojony boczek

Tagi:

kapusta