eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Potrawy z młodej kapusty

Młoda kapusta zasmażana Eli

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Młoda kapusta,pyszny dodatek do obiadu.

Młoda kapusta zasmażana Eli

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana Eli

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka skwarków ze słoniny
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 pęczek koperku
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana Eli
Kapustę poszatkować,zalać wodą,posolić i ugotować do miękkości.Odlać wodę z kapusty do osobnego garnka.Cebulę posiekać,koperek pokroić.Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę,przesmażyć,dodać wody z kapusty i zrobić zasmażkę.Gdy zgęstnieje dodać do kapusty.Dodać pozostałe składniki,wymieszać i kapustę przesmażyć.Smacznego!

Tagi:

kapusta