agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

młoda kapusta zasmażana...

młoda kapusta zasmażana

Składniki:

młoda kapusta zasmażana

 

  • Kapusta 1 główka
  • Cebula 1 sztuka
  • Wędzona słonina 5 dag
  • Wędzony boczek 5 dag
  • Mąka 1 łyżka
  • Kwasek cytrynowy rozpuszczony 1 łyżeczka
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

młoda kapusta zasmażana
Kapustę oczyścić, poszatkować. cebulę obrać i posiekać dodać do kapusty, zalać niewielką ilością wrzącej wody, posolić, bez przykrycia gotować ok. 10 minut. Słoninę i boczek pokroić i stopić. Skwarki włożyć do kapust, a na smalcu zrobić zasmażkę i rozprowadzić wywarem z kapusty. Wlać zasmażkę do kapusty, razem zagotować, doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym, cukrem i pieprzem.

Tagi:

kapusta