Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Młoda kapusta zasmażana z koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W letnim okresie często robię zasmażaną młodą kapustę - można ją wzbogacić różnymi dodatkami - pieczarkami, cebulką, koprem lub jabłkiem. Świetnie komponuje się z kotletem schabowym i mielonym.

Młoda kapusta zasmażana z koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana z koprem

 

  • 1 główka kapusty
  • 1 kostka drobiowa
  • kucharek
  • pieprz
  • ocet winny
  • 3 łyżki smalcu
  • 3 łyżki mąki
  • 1 pęczek kopru
  • Maggi

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana z koprem
Umytą kapustę drobno poszatkować. Podlać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Kiedy będzie miękka doprawić Maggi, kucharkiem i pieprzem. Na patelni rozpuścić smalec, zrumienić na nim mąkę, zalać wodą. Przesmażyć razem. Dodać do kapusty. Wymieszać.Umyty koper posiekać. Dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić octem winnym. Podawać z ziemniakami i mięsem. 
Młoda kapusta zasmażana z koprem
Poszatkowaną kapustę podlać wodą dodać kostkę rosołową i ugotować.
Młoda kapusta zasmażana z koprem
Miękką kapustę deliaktnie przyprawić do smaku.
Młoda kapusta zasmażana z koprem
Dodać przygotowaną zasmażkę i wymieszać.
Młoda kapusta zasmażana z koprem
Dodać posiekany koper i doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta