Marcin84

Marcin84

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne danie na wiosenny obiad, lekki mało kalorii, dodatek do wszystkich potraw, jak ziemniaków i mięs.

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem

 

  • 2 młode kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • pęczek koperku
  • pęczek pietruszki
  • 1 masło
  • 40 dag boczku
  • 40 dag suchej kiełbasy
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem
Kapustę pokroić na cztery części, wyciąć głębia i poszatkować, następnie wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować na 10 min, w między czasie obrać marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pokroić pietruszkę i marchewkę. Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na patelni. Po zagotowaniu kapusty, odlać całą wodę i wrzucić całą kostkę masła mieszając by się rozpuściło, dodać 125 ml wody, marchew, koper wraz z pietruszką, boczek z kiełbasą, dusić na małym ogniu aż kapusta będzie miękka lecz nie rozgotowana. Doprawić do smaku i gotowe.
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem
Etap 1