zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Młoda kapustka z koperkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny dodatek do schabowego lub mielonego

Młoda kapustka z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapustka z koperkiem

 

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 1 kostka bulionowa cielęca
  • 2 łyżki masła
  • 150 ml śmietany
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapustka z koperkiem
Umytą kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka, zalewam 2 szklankami wody( 400 ml) Opłukany koperek drobniutko siekam, dodaję do kapusty , dokładam masło i kostkę bulionową. Stawiam na kuchence i gotuję około 30 minut, z odchyloną pokrywką, aby odparował nadmiar wody. Jak kapusta jest już miękka zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną. Doprawiam do smaku pieprzem i ew. solą lub magi. Młoda kapusta jest doskonałym dodatkiem do schabowego lub kotletów mielonych. Wybornie smakuje także ze świeżym chlebkiem:) Smacznego:)
Młoda kapustka z koperkiem
Umytą kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka, zalewam 2 szklankami wody( 400 ml)
Młoda kapustka z koperkiem
Opłukany koperek drobniutko siekam, dodaję do kapusty , dokładam masło i kostkę bulionową
Młoda kapustka z koperkiem
Stawiam na kuchence i gotuję około 30 minut, z odchyloną pokrywką, aby odparował nadmiar wody.
Młoda kapustka z koperkiem
Jak kapusta jest już miękka zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną. Doprawiam do smaku pieprzem i ew. solą lub magi

Tagi:

kapusta