Sposób przygotowania:
Młoda kapustka z koperkiem
Umytą kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka, zalewam 2 szklankami wody( 400 ml) Opłukany koperek drobniutko siekam, dodaję do kapusty , dokładam masło i kostkę bulionową. Stawiam na kuchence i gotuję około 30 minut, z odchyloną pokrywką, aby odparował nadmiar wody. Jak kapusta jest już miękka zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną. Doprawiam do smaku pieprzem i ew. solą lub magi. Młoda kapusta jest doskonałym dodatkiem do schabowego lub kotletów mielonych. Wybornie smakuje także ze świeżym chlebkiem:) Smacznego:)
CzarnaMargo
I czy może byc to mąka pszenna czy mysi być ziemniaczana?
CzarnaMargo
I teraz to się zastanawiam czy już sobie sama coś wymysliłam czy jak.
Zrobię po swojemu i zobaczę czy wyjdzie :)
zbysiowa
Ja daję skrobię kukurydzianą, można dać ziemniaczaną, można i mąkę ;) Z mlekiem nie robiłam, raczej zamieniłabym na jogurt.