Sposób przygotowania:
Młoda kapustka z ziemniaczkami
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy i płuczemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będzie miękka dokładnie odcedzamy.
2. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodajemy masło, śmietanę i posiekany koperek, chwilę dusimy, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie ,następnie odcedzamy.
4. Na talerze nakładamy porcję kapusty,ziemniaków, ziemniaki polewamy stopionym masłem i całe danie posypujemy posiekanym koperkiem.
2. Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodajemy masło, śmietanę i posiekany koperek, chwilę dusimy, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie ,następnie odcedzamy.
4. Na talerze nakładamy porcję kapusty,ziemniaków, ziemniaki polewamy stopionym masłem i całe danie posypujemy posiekanym koperkiem.