Sposób przygotowania:
Zupa z młodych marchewek
Skrzydełka z kurczaka zalać zimną wodą, dodać cebulę i ugotować wywar - odcedzić.
Młode marchewki oskrobać, umyć i zetrzeć na tarce warzywnej albo poszatkować w julienne - dodać do wywaru. Pietruszkę oczyścić, umyć, zetrzeć i również dodać do wywaru.
Doprawić jarzynką, startą gałką muszkatołową, pieprzem białym. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie ostudzone skrzydełka obrać z kości i chrząstek, przesiekać i dodać do zupy.
Podawać z ryżem.
Na talerzach zupę warto posypać posiekaną zieloną pietruszką albo koperkiem.
Młode marchewki oskrobać, umyć i zetrzeć na tarce warzywnej albo poszatkować w julienne - dodać do wywaru. Pietruszkę oczyścić, umyć, zetrzeć i również dodać do wywaru.
Doprawić jarzynką, startą gałką muszkatołową, pieprzem białym. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie ostudzone skrzydełka obrać z kości i chrząstek, przesiekać i dodać do zupy.
Podawać z ryżem.
Na talerzach zupę warto posypać posiekaną zieloną pietruszką albo koperkiem.