Sposób przygotowania:
Pietruszkowy kurczak z marchewką
Filet z kurczaka kroimy na cienkie paski lub mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i sokiem z cytryny. Odstawiamy na 30 minut dla przegryzienia smaków.
Marchewki obieramy i kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę, po czym dodajemy kurczaka. Delikatnie przesmażamy.
Dokładamy pieczarki i marchewkę. Podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek.
Dokładnie całość mieszamy i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.
Marchewki obieramy i kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę, po czym dodajemy kurczaka. Delikatnie przesmażamy.
Dokładamy pieczarki i marchewkę. Podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek.
Dokładnie całość mieszamy i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.
Jagodowa
Magdalena88