Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki pieczone z czosnkiem
Młode ziemniaki szorujemy, przekładamy do garnka i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy.
Każdy ziemniak nacinamy nożem co 0,5 cm. tworząc wachlarzyk, uważając żeby nie przeciąć ich do końca.
Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki, wkładamy pomiędzy plasterki ziemniaków.
Olej mieszamy z solą, słodką i ostrą papryką, delikatnie nacieramy ziemniaki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy suszonym rozmarynem.
Pieczemy bez przykrycia przez 40-45 minut.
Każdy ziemniak nacinamy nożem co 0,5 cm. tworząc wachlarzyk, uważając żeby nie przeciąć ich do końca.
Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki, wkładamy pomiędzy plasterki ziemniaków.
Olej mieszamy z solą, słodką i ostrą papryką, delikatnie nacieramy ziemniaki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy suszonym rozmarynem.
Pieczemy bez przykrycia przez 40-45 minut.
kasia900