browneyedgirl

browneyedgirl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

młode ziemniaki pieczone z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, tanie i proste, wystarczy podać z kefirem i sadzonym jajkiem.

młode ziemniaki pieczone z ziołami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

młode ziemniaki pieczone z ziołami

 

Sposób przygotowania:

młode ziemniaki pieczone z ziołami
Młode, niewielkie ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy na połówki, układamy na posmarowanej olejem blasze. Tę część ziemniaka która jest pozbawiona skórki, smarujemy olejem i obficie obsypujemy solą i ziołami (w proporcjach jakie najbardziej lubimy, u mnie najwięcej jest tymianku i rozmarynu). Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ponad godzinę (aż ziemniaki się zarumienią).
młode ziemniaki pieczone z ziołami
Zioła możesz dobierać według swoich upodobań, nie zapomnij tylko o soli ;-)

Tagi:

ziemniaki