Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki w mundurkach
Ziemniaki szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą. Jakieś głębsze oczka lub skaleczenia należy wyciąć nożem. Tak przygotowane ziemniaki dokładnie osuszamy. W kubeczku mieszamy składniki na marynatę. Układamy na blasze i każdy dokładnie smarujemy marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 220 stopni) i pieczemy aż wykałaczka będzie swobodnie wchodzić. Dobrze jest co jakiś czas potrząsnąć blachą aby ziemniaki nie przywarły do spodu. Podajemy jako dodatek do dań mięsnych lub z samą surówką. Solimy sobie indywidualnie na talerzu, wcześniejsze solenie powoduje że z ziemniaków wydobywa się woda, a to nie sprzyja ich pieczeniu.
![Młode ziemniaki w mundurkach Młode ziemniaki w mundurkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mlode-ziemniaki-w-mundurkach-276828.jpg)
![Młode ziemniaki w mundurkach Młode ziemniaki w mundurkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mlode-ziemniaki-w-mundurkach-276829.jpg)
![Młode ziemniaki w mundurkach Młode ziemniaki w mundurkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mlode-ziemniaki-w-mundurkach-276830.jpg)