Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki w śmietanie
Z ziemniaków oskrzybać nożem delikatną skórkę ewentualnie oskrobać ,umyć, duże ziemniaki przekroić na połówki.Zalać osoloną wodą i gotować do miękkości 20-30 minut.
Koperek opłukać i osuszyć kilka gałązek odłożyć do dekoracji a resztę drobno posiekać .
W rondelku rozgrzać masło wsypać koperek i dusić 2 minuty.Po tym czasie wlać śmietanę doprawic pieprzem zagotować.
Ugotowane ziemniaki odcedzic i odparować .Włożyć do garnka ze śmietaną wymieszać .
Przełożyć do miski lub na talerz udekorować koperkiem.
Świetny dodatek do pieczonych mięs lub smażonej rybki.
Koperek opłukać i osuszyć kilka gałązek odłożyć do dekoracji a resztę drobno posiekać .
W rondelku rozgrzać masło wsypać koperek i dusić 2 minuty.Po tym czasie wlać śmietanę doprawic pieprzem zagotować.
Ugotowane ziemniaki odcedzic i odparować .Włożyć do garnka ze śmietaną wymieszać .
Przełożyć do miski lub na talerz udekorować koperkiem.
Świetny dodatek do pieczonych mięs lub smażonej rybki.