2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Młode ziemniaki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gotowane ziemniaki w śmietanowo-koperkowym sosie idealne z dodatkiem pieczonego mięsa......

Młode ziemniaki w śmietanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młode ziemniaki w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaki w śmietanie
Z ziemniaków oskrzybać nożem delikatną skórkę ewentualnie oskrobać ,umyć, duże ziemniaki przekroić na połówki.Zalać osoloną wodą i gotować do miękkości 20-30 minut.



Koperek opłukać i osuszyć kilka gałązek odłożyć do dekoracji a resztę drobno posiekać .



W rondelku rozgrzać masło wsypać koperek i dusić 2 minuty.Po tym czasie wlać śmietanę doprawic pieprzem zagotować.



Ugotowane ziemniaki odcedzic i odparować .Włożyć do garnka ze śmietaną wymieszać .

Przełożyć do miski lub na talerz udekorować koperkiem.



Świetny dodatek do pieczonych mięs lub smażonej rybki.
Młode ziemniaki w śmietanie
młode ziemniaczki skrzybiemy z cienkiej skórki gotujemy w osolonej wodzie
Młode ziemniaki w śmietanie
na koniec robimy aromatyczny sosik do nich

Tagi:

ziemniaki