iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Młodociany pstrąg

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Same zdrowie i pyszne . Danie robi się szybciutko ,polecam .

Młodociany pstrąg Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młodociany pstrąg

 

  • 1 szt filet pstrąg
  • sos sojowy
  • 3 szt marchewka młoda
  • 3 łyżki groszek cukrowy - strąki
  • masło
  • cytryna
  • sól ziołowa
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Młodociany pstrąg
Filet solimy sola ziołową i smażymy na maśle.Gdy rybka jest gotowa wyciągamy ją z patelni a na jej miejsce wkładamy pokrojone marchewki i groszek .Dodajemy jeszcze troszkę masła .Smażymy dolewamy troszkę wody dusimy .Doprawiamy sosem sojowym . Gotowe warzywa z sosikiem nakładamy na pstrąga .Kropimy cytryną.Ozdabiamy natką pietruszki .
Młodociany pstrąg
Etap 1
Młodociany pstrąg
Etap 2

Tagi:

sosy pstrąg