Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowe ciasto ucierane
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, ucieramy, ciasto jest dość gęste, ale takie ma być. Na koniec do ciasta dodajemy czekoladę połamaną na małe kosteczki i mieszamy dokładnie łyżką.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę do suchego patyczka. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, to zależy od naszego piekarnika. Ciasto jest dość ciężkie od ilości czekolady, więc jest też bardziej wilgotne.
4. Upieczone ciasto studzimy. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na około 16 porcji.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę do suchego patyczka. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, to zależy od naszego piekarnika. Ciasto jest dość ciężkie od ilości czekolady, więc jest też bardziej wilgotne.
4. Upieczone ciasto studzimy. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na około 16 porcji.