Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowe trufelki
Przygotowanie: 1.Ciastka rozdrabniam do okruszków, można ręcznie lub w blenderze. Przesypuję do miski. 2.Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, wlewam do okruszków. Wsypuję cukier waniliowy i dodaję serek. 3.Mieszam wszystkie składniki ręką aż do uzyskania gładkiej masy. 4.Z powstałej masy trufelkowej formuję kulki i układam na dużej desce do krojenia przykrytej papierem do pieczenia. 5.Wstawiam do lodówki i przygotowuję polewę. 6.Czekoladę łamię na małe kawałki, wrzucam do garnka i rozpuszczam w kąpieli wodnej. 7.Zimne trufelki obtaczam w czekoladzie i dekoruję kolorową posypką. Wstawiam do lodówki przynajmniej na pół godziny, żeby czekolada stężała. Smacznego!