Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Trufle czekoladowo-kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Trufelki czekoladowo-kokosowe są bardzo pyszne i łatwe do zrobienia.

Trufle czekoladowo-kokosowe

Składniki:

Trufle czekoladowo-kokosowe

 

  • 20 dag masła
  • 1 szkl wiórek kokosowych
  • 20 dag biszkoptów
  • 10 dag czekolady deserowej
  • 2-3 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 3-4 łyżki śmietany
  • 3-4 łyżki likieru malibu

 

 

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowo-kokosowe
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Biszkopty pokruszyć wałkiem na stolnicy. Masło utrzeć z mlekiem w proszku, płynną czekoladą, kakao i śmietaną. Następnie dodać pokruszone biszkopty, likier i połowę wiórków kokosowych. Bardzo dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe trufelki, obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.