Sposób przygotowania:
Mocno czosnkowa sałatka brokułowa
Jogurt i majonez przełożyć do miseczki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz trochę zmielonego czarnego pieprzu do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić aby smaki się przegryzły.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Osączyć i wystudzić, duże różyczki podzielić na mniejsze. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Ser żółty również pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy na sicie.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Dodać wcześniej przygotowany sos i jeszcze raz wymieszać.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Osączyć i wystudzić, duże różyczki podzielić na mniejsze. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Ser żółty również pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy na sicie.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Dodać wcześniej przygotowany sos i jeszcze raz wymieszać.
Jagodowa
Magdalena88