Sposób przygotowania:
Mocno czosnkowy omlet z kiełbasą i serem
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Kiełbasę również pokroić na kosteczkę i usmażyć razem z cebulą. Ser żółty zetrzeć na tarce- nie podaję ile bo jedni lubią mniej inni więcej – tak, aby pokrył całość omleta.
Czosnek zgnieść w prasce. Ketchup wymieszać z czosnkiem i bazylią. Białka ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką na jednolitą masę. Dodać do białek i zmiksować.
Smażyć na oleju z obu stron. Gdy obrócimy na druga stronę na omlecie rozłożyć kiełbasę i ser. Polać ketchupem.
Przykryć pokrywką, aby ser się roztopił.
Czosnek zgnieść w prasce. Ketchup wymieszać z czosnkiem i bazylią. Białka ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką na jednolitą masę. Dodać do białek i zmiksować.
Smażyć na oleju z obu stron. Gdy obrócimy na druga stronę na omlecie rozłożyć kiełbasę i ser. Polać ketchupem.
Przykryć pokrywką, aby ser się roztopił.