BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Mocno grzybowy omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nazbierałam sporo grzybów i postanowiłam zrobić mocno grzybowy omlet na śniadanie. Omlet okazał się bardzo sycący i smaczny.

Mocno grzybowy omlet

Składniki:

Mocno grzybowy omlet

 

  • jajka 3 - 4 szt,
  • sól, pieprz do smaku,
  • podgrzybek około 300 g,
  • cebula 1 szt większa,
  • sól,pieprz do smaku,
  • wino białe około 50 ml,
  • masło klarowne 2 -3 łyżki,

Sposób przygotowania:

Mocno grzybowy omlet
Podgrzybki oczyścić, umyć osuszyć a następnie pokroić w cienkie plastry. 

Pokrojone grzyby oraz obraną pokrojoną cebule włożyć na rozgrzaną patelnie z dodatkiem masła z dodatkiem oliwy i podsmażyć.

Doprawić solą, pieprzem oraz skropić lekko białym winem.

Podsmażać około 10 - 15 minut.

Jajka rozbełtać doprawić pieprzem i solą a następnie połączyć z grzybami.

Smażyć do ścięcia jajek.

Podawać ze świeżym pieczywem.