Sposób przygotowania:
Mocno owocowa galaretka Eliprzygotowanie owoców
Porzeczki opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Z porzeczek usunąć łodyżki.
przygotowanie owoców cd
Agrest opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć z agrestu szypułki i ogonki.
przygotowanie owoców cd
Maliny przebrać i odrzucić robaczywe. Malin nie płukać.
przygotowanie owoców cd
Borówki amerykańskie przebrać, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
przygotowanie galaretki
Przygotować 1700 ml wrzącej wody. Do wrzątku wsypać 4 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą.
Galaretki ostudzić. Do kubeczków włożyć owoce i zalać ostudzoną galaretką.
Kubeczki przykryć i włożyć do lodówki, żeby galaretki stężały. Gotowe galaretki wyłożyć na talerze i od razu podawać.
Smacznego!
gusia1000
SylaUla