Sposób przygotowania:
Malinowe babeczki z kaszy manny
W garnku gotuję mleko, następnie dodaję 6 łyżek kaszy. Gotuję mieszając. Gdy kasza zacznie gęstnieć dodaję pokruszone w dłoniach owoce liofilizowane lub inne dodatki np. drobno pokrojone bakalie i opcjonalnie miód lub inne "słodzidło" do smaku. Całość gotuję do zgęstnienia.
Zdejmuję garnek z ognia i dodaję 2 pełne łyżki syropu malinowego. Szybko mieszam.
Gęstą kaszę przekładam do foremek z zamknięciem. Odkładam do przestudzenia. Następnie wkładam do lodówki na minimum 3 godziny.
Po tym czasie deserki wyciągam ostrożnie z foremek. Całość polewam malinowym syropem i podaję np. z listkami świeżej mięty. Prawda, że proste :)
Zdejmuję garnek z ognia i dodaję 2 pełne łyżki syropu malinowego. Szybko mieszam.
Gęstą kaszę przekładam do foremek z zamknięciem. Odkładam do przestudzenia. Następnie wkładam do lodówki na minimum 3 godziny.
Po tym czasie deserki wyciągam ostrożnie z foremek. Całość polewam malinowym syropem i podaję np. z listkami świeżej mięty. Prawda, że proste :)
SylaUla
slodkieokruszki
:)