Sposób przygotowania:
Modra kapusta wg Mysiuni
Z kapusty ściągamy wierzchnie liście i wszystko pozostałe drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego i po zagotowaniu wrzucamy kapistę. Gotujemy ja ok 5-8 minut do czasu aż lekko skruszeje.
W osobny garnku topimy margarynę i podsmażamy chwilę cebule pokrojone w drobną kostkę. Jak się lekko zrumieni to dodajemy podgotowaną i odcedzoną czerwoną kapustę.
Do cebuli i kapusty wlewamy szklanke wody i dusimy do czasu aż cała nie odparuje. Bardzo często mieszamy, aby nic się nie przypaliło.
Między czasie kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącą kapustę podajemy do obiadu.
W osobny garnku topimy margarynę i podsmażamy chwilę cebule pokrojone w drobną kostkę. Jak się lekko zrumieni to dodajemy podgotowaną i odcedzoną czerwoną kapustę.
Do cebuli i kapusty wlewamy szklanke wody i dusimy do czasu aż cała nie odparuje. Bardzo często mieszamy, aby nic się nie przypaliło.
Między czasie kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącą kapustę podajemy do obiadu.