paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój dżem agrestowy z dodatkiem imbiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

intensywny smak podsycamy imbirem

Mój dżem agrestowy z dodatkiem imbiru

Składniki:

Mój dżem agrestowy z dodatkiem imbiru

 

Sposób przygotowania:

Mój dżem agrestowy z dodatkiem imbiru
Owoce agrestu dokłądnie myjemy pod bieżąca wodą. Nienastanie pozbawiamy je szypułek. Kolejno zasypujemy go cukrem i imbirem w proszku, mieszamy. Tak przygotowany agrest odstawiamy na 12 godzin aby puścił sok. Następnie całość przekładamy do garnka dodajmy pozostały imbir i gotujemy. Gdy zawrze na niewielkim ogniu całość gotujemy ok 40 min. Następnie przekładamy go do słoików i stawiamy je do góry nogami

Tagi:

agrest owoce