mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Mój jagodowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto z jagodami.

Mój jagodowiec

Składniki:

Mój jagodowiec

 

  • 2 jajka
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka maślanki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g jagód

Sposób przygotowania:

Mój jagodowiec
Na początku w misce umieścić jajka, cukier biały, cukier waniliowy i maślankę. Dokładnie zmiksować. Następnie dodać olej i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie połączyć na gładką masę.
Formę posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Na wierz rozsypać umyte i osuszone jagody.Można także posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po upieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia. Dodatkowo można posypać wierzch delikatnie cukrem pudrem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka