Sposób przygotowania:
Mój jagodowiec
Na początku w misce umieścić jajka, cukier biały, cukier waniliowy i maślankę. Dokładnie zmiksować. Następnie dodać olej i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie połączyć na gładką masę.
Formę posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Na wierz rozsypać umyte i osuszone jagody.Można także posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po upieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia. Dodatkowo można posypać wierzch delikatnie cukrem pudrem. Smacznego.
Formę posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Na wierz rozsypać umyte i osuszone jagody.Można także posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po upieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia. Dodatkowo można posypać wierzch delikatnie cukrem pudrem. Smacznego.