gusia1000

gusia1000

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Mój kapuśniak

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 49

Ten przepis znajduje się także na innych stronach kulinarnych www.mojegotowanie.pl, www.apette.pl, www.urodaizdrowie.pl

Mój kapuśniak

Składniki:

Mój kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Mój kapuśniak
Warzywa-marchew, ziemniaki umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Włożyć to wraz z liściem laurowym i zielem angielskim do 2 litrów wody i gotować do miękkości-15 minut.
Kapustę kiszoną pokroić i dorzucić do garnka.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju na patelni do zrumienienia i potem dać to do kapuśniaku.
Dodać do smaku 2 kostki rosołowe (mniej, bo 1 kostka jest na pół litra wody).
Przyprawić do smaku przyprawami, tj. : solą, pieprzem, tymiankiem, kminkiem.
Gotować wszystko razem na małym ogniu, aż zakipi.

Tagi:

przyprawy