oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój łosoś w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba rybie nie równa ale tą polecam ze względu na sam smak ziół.

Mój łosoś w ziołach

Składniki:

Mój łosoś w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Mój łosoś w ziołach
Filet z łososia przemyć pod zimną bierzącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie natrzeć solą i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folie spożywczą i włożyc do lodówki na 30 minut. Po tym czasie , wyjąć filet, rozwinąć go z foli spożywczej i podzielić go na mniejsze kawałki. Na talerzyk dać mąke pszenną i go obtoczyć z każdej strony. Tak przygotowany filet smażymy na dobrze nagrzanym tłuszczu około 4 minuty z każdej strony. Gdy sprawdzając filet czy jest usmażony należy go przebić szpikulcem i patrzymy czy wydobywa się sok , jeżeli nie filet gotowy. Jak już wyłożymy go na talerz dekorujemy go plastrami cytryny.

Tagi:

zioła