oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój rosół wołowo-drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry rosół nigdy nie jest zły

Mój rosół wołowo-drobiowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mój rosół wołowo-drobiowy

 

  • 300g żebra wołowe
  • 300g porcja rosołowa drobiowa
  • 500g włoszczyzna
  • 2 szt cebula
  • sól, pieprz w kulkach
  • magi w płynie
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Mój rosół wołowo-drobiowy
Do około 5 ltrów wody wkładamy wypłukane żebra wołowe oraz porcje rosołową. Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie dokładamy warzywa opłukane i obrane tj: marchew, pietruszka korzeń, kapusta włoska, por, kawałek selera. Cebule przekrawamy na pół i przypalamy na suchej patelni i dokładamy do wywaru. Przyprawiam solą, pieprzem w kulkach oraz 2-3 łyżki magi w płynie. Od tego czasu gotujemy jeszcze około 1 godziny. Po zaprzestaniu już gotowania można skropić rosół odrobiną zimnej wody żeby sie sklarował. Najlepiej podawać z makaronem krajanka i posypać obficie natka pietruszki.
Mój rosół wołowo-drobiowy
Tak pyrkający na wolnym ogniu rosół gotuje sie 2 godziny.