Sposób przygotowania:
Mój strogonow
Mięso od szynki myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy w kostkę. Mięso solimy doprawiamy pieprzem i smażymy do oleju. Kiedy zrobi się rumiane dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Mieszamy smażymy ok 5 min. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną , suszony seler ,pokrojoną cebule i pokrojonego drobno pora. Mieszamy i smażymy wszystko razem ok 7 min. Dodajemy ok 1/2 kartoniku pomidorów krojonych. Następnie dodajemy kostkę bulionową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Mieszamy całość dodając pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy do miękkości mięsa. Miedzy czasie dolewamy ok 1 szklanki bulionu warzywnego. Na koniec lekko zaciągamy mąką.