iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mój strogonow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój strogonow z pieczarkami

Mój strogonow

Składniki:

Mój strogonow

 

  • 30 dag szynki mięso,
  • 2 szt pierś z kurczaka,
  • 25 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 por,
  • 4 łyżki pomidory krojone z kartonika,
  • 1 szt kostka wołowa,
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • 2 łyżki olej,
  • 1 szt cebula,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki seler suszony,
  • papryka słodka mielona

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mój strogonow
Mięso od szynki myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy w kostkę. Mięso solimy doprawiamy pieprzem i smażymy do oleju. Kiedy zrobi się rumiane dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Mieszamy smażymy ok 5 min. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną , suszony seler ,pokrojoną cebule i pokrojonego drobno pora. Mieszamy i smażymy wszystko razem ok 7 min. Dodajemy ok 1/2 kartoniku pomidorów krojonych. Następnie dodajemy kostkę bulionową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Mieszamy całość dodając pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy do miękkości mięsa. Miedzy czasie dolewamy ok 1 szklanki bulionu warzywnego. Na koniec lekko zaciągamy mąką.